Blog


Blog
10 Aprilie 2016, 12:21In Web designBy Admin

Tendinte in materie de web design în 2016

E bine stiut ca dezvoltarea vertiginoasa a tehnologiilor, dar si a designului grafic au impulsionat aparitia celor mai diferite tendinte de-a lungul ultimilor ani. Acum designerii web au de rezolvat o problema interesanta si provocatoare, acesti trebuie sa creeze un astfel de design care sa arate mega bine, dar si care sa lucreze perfect. Cu toate astea, astazi e cumva greu sa te evidentiezi din miliardele de website-uri existente la moment.

Va propunem spre atentia dvs cateva tendinte In materie de web design ce poate o sa serveasca drept inspiratia atunci cand creati designul la un nou website.

Material design

Designul material devine o noua tendinta In materie de web design. Este destul de usor de integrat, deoarece el vine cu o tenta de minimalism, utilizand spatiul liber. Mai mult decat atat, designul material datorita calitatilor sale se Incadreaza perfect In categoria designului adaptativ. Acest tip de design joaca de cele mai mult ori cu texturile, umbrele ceea ce permite adaugarea unei tente de mister imaginilor.Schimbari In structura website-urilor

Mai multe template-uri, pe baza carora sunt construite milioane de wesbite-uri ce se aseamana au Inceput sa-si piarda din eficacitatea. Designerii web au Inceput sa caute noi solutii pentru aceasta problema pentru a pastra individualismul si eficacitatea In raport cu utilizatorii. Paginile web devin tot mai plictisitoare, iar site-urile landing deja nu mai reprezinta o inovatie In domeniu.

In ultima perioada se observa tendinta de a distribui continutul unui website In module. Structura modulara permite fiecarui element sa fie individual, dar sa contribui nemijlocit la aspectul general al unei pagini web. Acest principiu permite designului sa se adapteze mai usor diferitor dispozitive mobile sau statice. Designul dinamic

In fuga dupa atentia utilizatorilor, designerii web se straduiesc sa creeze cele mai interesante schite de website-uri. De exemplu, o tehnica destul de noua si interesanta este tehnica de parallax scrolling, ce presupune ca facand scroll la pagina web, imaginea de fundal se va schimba mai Incet decat continutul din prim plan.

Un alt trend mai este si designul interactiv, care presupune participarea utilizatorilor. Pentru a porni o animatie, utilizatorul trebuie sa efectueze o actiuni nesemnificativa. Aceasta tehnica poate foarte simplu sa atraga atentia utilizatorilor si chiar sa-i uimeasca pe acestia.