Blog


Blog
8 Martie 2016, 17:51In Web designBy Admin

Ce inseamna un website mobile friendly?

Mobile friendly este un termen pe care, cu siguranta, l-ati auzit de multe ori. Dar oare stiti ce inseamna si la ce va poate folosi? Stiti care sunt beneficiile reale ale unui website mobile? De ce aceasta caracterisitica este atat de necesara? Raspunsurile la aceste intrebari, dar si alte lucruri interesante le veti invata citind pana la sfarsit acest articol.

Notiunea de mobile friendly inseamna ca website-ul companiei dvs este adaptabil, inclusiv, la telefoanele de diferite rezolutii si este strans legata de optimizarea Google. In aprilie 2015, Google a inclus in algoritmii sai de listarea a website-urilor un nou element, acesta fiind notiunea de mobile friendly. Cu alte cuvinte, daca wesbite-ul companiei nu este prietenos pentru cei ce utilizeaza internetul de pe un dispozitiv mobil, inseamna ca website-ul nu va fi luat in considerare la listarea pe paginile Google.

Google va ofera posibilitatea sa vedeti daca site-ul dvs trece testul pentru Google mobile friendly website, introducand URL-ul website-ului aici. Aceast nou element inclus in algoritmii google, se pare ca a fost intentionat adaugat, pentru ca sa motiveze si sa impulsioneze companiile ce detin website-uri sa creeze continut friendly si pentru telefoanele mobile.

Ce trebuie sa faceti pentru a avea un website mobile friendly?

Sa folositi texte care vor fi usor de citit, inclusiv de pe dispozitivele mobile;

Sa nu folositi bannere flash;

Continutul website-ului e bine aranjat, iar utilizatorii nu trebuie sa faca scroll pe orizontala pentru a citi informatia plasata;

Linkurile pot fi usor accesate de pe dispozitivele mobile.



Mobile friendly acum este un element ce va confera dvs un avantaj competitiv in ceea ce priveste lupta pe Google intru acapararea celor mai bune pozitii, dar si pentru a imbunatati semnificat experienta utilizatorilor de dispozitive mobile.