Blog


Blog
8 Martie 2016, 20:56In TipografieBy Admin

Trenduri in materie de tipografie in 2016

Este bine stiut ca de cele mai multe ori, fonturile ofera un efect mai special, o alura deosebita continutului care nu este diferit de altele. Un font ales cu grija, se poate dovedi principalul as, in procesul de creare a unui material grafic.

Dar, exista si partea cealalta, uneori un font nepotrivit poate sa influenteze negativ atractivitatea si lizibilitatea unui continut.

In articolul de mai jos, o sa descoperim impreuna ultimele tendinte in materie de elemente tipografice.

Unele dintre cele mai populare fonturi sunt: Oranienbaum, Manifesto si Stellar

In 2016, e potrivit sa combinati cateva tipuri de fonturi, pentru a atrage atentia asupra designului dvs;

De asemenea, exista tendinta de a folosi dimensiuni diferite ale fonturilor;

Lucrati cu fonturi din aceeasi familie;

Atunci cand alegeti un font focalizati-va atentia asupra: emotiilor, spatiilor, comoditatea pentru dispozitivele mobile, cat e de potrivit fontul pentru continutul pe care vreti sa-l creati;

Fonturi populare de utilizat in mediul online: Raleway, Lobster, Open Sans, Pacifico, Oswald, Roboto;

Este necesar sa creati o ierarhie vizuala in materialele dvs. Din nou, este actuala pozitionarea verticala a literelor;

Tot mai populare devin fonturile rotunjite, clasice si pline;

Animatiile.Daca sa atragem o atentie deosebita la ceea ce se intampla in lumea designului tipografic vom descoperi spre uimirea noastra ca de fapt, nimic nou nu s-a intamplat, dimpotriva au inceput sa devina populare tehnicile deja uitate de mult: animatiile, fonturile de mana, fonturile subtirele, literele plasate foarte aproape, fonturile simple. Tocmai de aceea, e mai mult decat necesar sa analizati tendintele din trecut si sa incercati sa le incadrati in tendintele designului actual. Cel mai probabil o sa descoperiti formule interesante nu numai pentru dvs, dar si pentru cei ce va urmaresc. Combinand elemente diferite si experimentand constant suntem siguri ca veti crea materiale grafice deosebite, care vor fi atractive pentru followerii dvs.